Субота, 11.05.2024, 05:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Free counters!
Вхід на сайт
Календар
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 44
Друзі сайту
Головна » 2019 » Березень » 18 » Революція  Гідності: ми пам’ятатимем…
20:05
Революція  Гідності: ми пам’ятатимем…

…Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Загинули за честь, за волю, за право бути народом. Їх назвали Небесною сотнею тому, що вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави й ціною жертовност і показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Вони стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну.

За цю самопожертву українці їх за велінням серця долучили до  Небесного воїнства аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес… 20 лютого Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні. Нарівні з Днем незалежності України, Днем Гідності та Свободи, Днем Соборності України та Днем ушанування Героїв Крут цей день, безсумнівно, став одним з найбільш значущих і найшанованіших у новітній українській історії.
…Минуло п’ять років. Роки важких втрат, болю і випробувань. П’ять років від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, що залишили в минулому наше мирне розмірене життя. Листопад 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди.
Історія «Небесної сотні» – це насправді тисячі окремих історій, і тих, котрі загинули, і тих, котрі зосталися живими, щоб продовжувати їхню справу.
Обірвалося життя, обірвалося умить,
Вже душа у небо летить.
Молоді і повні сил полягали до могил
Замість того, щоб далі жить.
Вибрав Бог саме їх з-поміж інших усіх
І забрав в обійми свої.
Полягти у бою за вітчизну свою –
Це найбільша честь на землі.
Щоб не марно пролилась молода їхня кров, -
Об'єднаймо наші серця.
Через гнів, через страх, через біль у очах
Треба далі йти до кінця.
Світлій  пам’яті Героїв  Небесної  Сотні був присвячений урок пам’яті в Головницькій публічно-шкільній бібліотеці «Революція  Гідності: ми пам’ятатимем…», проведений з учнями 4 класу.Захід розпочався розповіддю зав.ПШБ Шевчук Н.О. про події на Майдані в лютому 2014 ,що сколихнули весь світ і не залишили байдужим жодного українця. Затамувавши подих учні переглянули відеофільм «Небесна Сотня .Майдан 2014».Під час уроку пролунала пісня «Плине кача» ,що стала гімном Небесної  Сотні. Героїчна сотня журавлиним ключем полинула у вирій вічності…
Пам'ять Героїв Небесної Сотні  вшанували хвилиною мовчання.
Протягом дня читачі бібліотеки мали можливість ознайомитись з книжковою виставкою «Небесна Сотня: Герої не вмирають…»

 

 

Переглядів: 204 | Додав: sashukmal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar